Antalya Gezinizde Uğramanız Gereken Tarihi Yerler

Akdeniz Bölgesi’nin popüler tatil merkezlerinden biri olan Antalya, her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Yalnızca Türkiye’de değil dünya çapında bilinen bir turizm şehri olan Antalya, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi yapılarıyla da gezilecek birçok farklı destinasyona sahiptir.

Geçmişi M.Ö. 1. yüzyıla kadar dayanan Antalya’da kurulan ilk şehrin adı Attaleia olarak kullanılmıştır. Bergama Krallığı’nın Roma himayesine girmesinden sonra Romalılara geçen şehir, daha sonra Bizans ve Selçuklu Devleti’ne ev sahipliği yapmıştır. Birçok farklı medeniyetin iz bıraktığı bir şehir olan Antalya’da gezip görülebilecek pek çok antik kent ve tarihi yapı bulunmaktadır.

Keşfedilecek pek çok noktası ile turistlerin vazgeçilmez adresi olan Antalya için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Antalya Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Antalya geziniz sırasında mutlaka ziyaret etmeniz gereken tarihi yapılar arasında; Alanya Kalesi, Apollon Tapınağı, Perge Antik Kenti, Antalya Müzesi, Patara Antik Kenti, Side Antik Kenti, Olympos Antik Kenti, Hadrian Kapısı, Xanthos Antik Kenti, St. Nikolas (Noel Baba) Kilisesi, Süleymaniye Cami, Kızılkule, Hıdırlık Kulesi, Aspendos Antik Tiyatrosu ve Aslanlı Lahit (Aslanlı Mezar) yer almaktadır.

Alanya Kalesi

Antalya’nın en çok ziyaret edilen tarihi yapılarından olan Alanya Kalesi, Alanya ilçesinin Hisariçi Mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir merkezine 135 kilometre mesafede bulunan kaleye, il merkezinden özel aracınız ile Mersin – Antalya yolunu takip ederek, taksi veya Alanya dolmuşlarıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Yapımına Helenistik Dönem’de başlanan Alanya Kalesi, toplamda 250 metrelik bir yüksekliğe sahiptir. Çevresini sarmalayan 6 buçuk kilometrelik surları ile birlikte devasa bir yapı olan kalenin etrafında 140 adet kule bulunmaktadır. Selçuklu Dönemi’nde inşası tamamen bitmiş olan kalede birçok medeniyete ait izler görülebilmektedir.

Çevresinde birçok sarnıcın bulunduğu Alanya Kalesi, bölge tarihine ışık tutan ender yapılardan biridir. Antalya tatilinde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerin başında gelen Alanya Kalesi, haftanın her günü 08:00 ile 17:00 saatleri arasında açıktır.

Tartışmaya Katıl

Compare listings

Karşılaştırmak